Gör dräneringen i tid

Känner alldeles för många som har struntat i att göra dränering i sina villor och som sen har fått fuktskador och har behövt göra omfattande arbeten för att bli av med det. Ofta tänker man nog att man ska göra det senare, att det inte är nödvändigt att göra det just där och då utan att det kommer att gå lika bra att skjuta på det lite och göra andra roligare renoveringar i hemmet först.

När vi flyttade in i vår villa så var vi väl medvetna om att vi skulle behöva göra dränering och vi sköt faktiskt inte upp det. Både jag och mannen brukar vara sådana som glömmer av viktiga saker och som gärna gör annat istället för det vi borde, och det var på väg att bli så då också. Men så fick vi lite tid över när vi inte visste vad vi skulle renovera härnäst och istället för att försöka komma på något så tog vi tag i dräneringen. Ringde till GMT Granis Marktjänst AB i Luleå och såg till att de kom hem till oss och fick då hjälp av dem.

Rekommenderar alla att se till att göra dränering och andra sådana viktiga markarbeten i tid snarare än att skjuta upp dem, i alla fall inte mer än nödvändigt. Bättre att göra det direkt än att skjuta upp de för länge.